За York

За YORK

Американският производител на отоплителна и хладилна техника YORK има повече от 135 години опит в производството на всякакъв вид хладилни машини. През 1874 г. York – Пенсилвания започва производството на машини за лед и няколко години след това, компанията има филиали във всички основни щати.

Днес YORK e компания, специализирана в производството на чилъри, покривни климатици (Rooftops), Roomtops, вентилаторни конвектори и климатични инсталации. Tя е част от големия концерн Jonson Controls – лидер в системите за енергийна ефективност по целия свят. През 2011 г. тя е избрана като фирма № 1 в „Corporate Responsibility Magazine”.

.Продуктите на YORK могат да бъдат разделени на няколко сегмента:

  • Инверторни сплит системи

Гамата на сплит системите YORK включва широко разнообразие от модели и мощности. Климатиците са енергиен клас А/А и отговарят на изискванията на Европейската Програма за енергийна ефективност – REECL, което Ви дава възможност да спестите до 20% от цената на стоката. Отличното съотношение цена/качество и надеждната работа при ниски външни температури в режим “отопление” са също част от предимствата на тези системи.

  • Чилъри

Системите за централна климатизация, работещи на база въздушноохлаждаем водоохлаждащ термопомпен агрегат (чилър) се отличават с редица предимства при климатизиране на административни, търговски и промишлени сгради. За разлика от други технически решения за климатизация, тук предимството е, че няма ограничение за мащабите на сградата, броя на помещенията или тяхното предназначение. Използването на този тип системи води и до значително намаляване на енергийните разходи.

  • Покривни климатични централи (Rooftop)

Хладилни машини във вид на моноблок (руфтоп) се инсталират върху покрива на сградата или непосредствено до помещението за климатизация. Функцията им е самостоятелно да охлаждат/отопляват и климатизират въздуха и посредством високонапорни вентилатори да го отвеждат към помещенията по въздуховоди. Подаваният въздух е смес от пресен и рециркулиран въздух, благодарение на което се осъществява едновременно климатизация и вентилация в сградата. Отличават се с лесен монтаж, компактни размери, висока надежност и икономичност при експлоатация.

  • Вентилаторни конвектори

Вентилаторните конвектори са неразделна част от всяка система за централна климатизация. Предлагаме на вашето внимание модели за скрит монтаж в пода, касетъчен тип, стенен тип и др. Максимален комфорт според вашите нужди и изисквания.